Lovande trådlösa hörlurar från Asus

Det är lite deppigt att Switch inte har blåtandsstöd för hörlurar, men så är det som bekant inte. Lyckligtvis finns det ett hörlursuttag, något som känns lite gammalt numera. Vill du slippa sladdar finns det ett antal alternativ, och nu alltså ytterligare ett, från Asus: ROG Strix Go 2.4.

ROG Strix Go 2.4 använder 2.4 GHz över RF, som namnet antyder, och kan pluggas in i ett flertal olika enheter via USB-C, inklusive Switch. Med den lilla dongeln så kan du alltså få trådlöst ljud till hörlurarna, förhoppningsvis utan hack eller lagg.

Så vad utöver detta då? Brusreducering (med ”AI”, suck…) står förstås ut extra mycket, likaså 25 timmars batteritid, och hela tre timmar på blott en kvarts laddning, vilket känns väldigt bra. Vikten är också imponerande, blott 290 gram gör att du nog faktiskt kan tänka dig att ha de här lurarna på dig i längre perioder. Dessutom finns det adaptrar så att du kan använda en 3.5 mm-kabel, alltså en vanlig hörlurskabel, om du skulle föredra det, eller USB-C, eller gamla breda USB 2.0. Fast det är ju det trådlösa som är viktigt, inte sant? Allt kommer i en litet case, som sig bör med den här typen av hörlurar.

Och prislappen? Ja, det här är väldigt nya lurar, så det återstår att se. ”Kommer snart” heter det i alla fall.

Så här glad blir man om man har ROG Strix Go 2.4