Game Boy Color fyller 21 år

Nintendos första bärbara konsol med färgskärm firar sin födelsedag idag. För 21 år sedan, den 21 oktober 1998, släpptes Game Boy Color i Japan. Den kom till Europa lite drygt en månad senare, den 23 november 1998. Nintendo har inte släppt försäljningssiffror för Game Boy Color specifikt, men Game Boy och Game Boy Color har sålts i 118.69 miljoner enheter tillsammans. Konsolen pensionerades 2003, två år efter att uppföljaren Game Boy Advance släpptes.

Jag var lite för ung för Game Boy, så Game Boy Color var min första bärbara spelkonsol. Om jag minns rätt så låg den under granen julen 1999 – Atomic Purple-versionen, med den genomskinliga plasten. Jag hade förstås önskat mig Pokémon också, men istället för Pokémon Blue eller Pokémon Red hade mina föräldrar köpt Pokémon Pinball. Jag klagade inte. Pokémon Pinball är ett grymt spel.