Eklektisk mix när Snack World kommer till Switch

Nästa spel till Switch från Level-5 har den något förbryllande titeln Snack World: The Dungeon Crawl – Gold. Och ja, det är ett rollspel (JRPG om du vill) med väldigt egen stil. Och då pratar vi inte bara om det visuella, vilken framgår av trailern nedan.

Stopmotion-dockor, det är nästa cel-shading måhända?

Snack World är inte bara ett (flera, faktiskt) spel utan även en manga och anime. Level-5 har ju några varumärken som går bortom spelmediet, och just Snack World är ett sådant. Det betyder att fans kanske känner igen några av hjältarna som ska skydda landet Tutti-Frutti (!) från Sultan Vinegar (!!), vilken försöker återuppväcka draken Smörg Åsbord (!!!). Allt det där kommer från pressmeddelandet, jag har absolut noll koll på vad allt det här handlar om, men det låter såväl förbryllande som lite intressant, faktiskt.

Rent spelmässigt är det inte helt klart vad som händer, annat än att du kan använda ”snacks” för att buffa dina allierade när du jagar skatter i underjorden. Spelet ser dock ganska intressant ut om man kikar på bilderna, som alltså inte är en svängig (nåja) trailer. Att kunna skapa sin egen karaktär i den här grafiska stilen borde bli bra, exempelvis.

Snack World: The Dungeon Crawl – Gold släpps den 14 februari nästa år.