Bilspel – några förslag på titlar och en snabb guide

Bilspel – några förslag på titlar och en snabb guide

Bilar och spel går hand i hand och det har gått att spela olika racingspel så länge som konsoler har funnits. Just den här genren har många hängivna fans och det diskuteras jämt och ständigt vilket bilspel egentligen är det bästa.

Numera så finns det också gott om hårdvara som man kan köpa för att ta sina bilspel till nästa nivå. Att spela med en ratt och pedaler har blivit allt mer populärt och kan verkligen ta ens spelande till nästa nivå. Man känner sig mycket mer involverad i körningen och vissa simulatorer som idag finns tillgängliga på marknaden är kusligt livslika. Vissa spel mer eller mindre kräver att man använder sig av en ratt, medans andra spel gör sig lika bra med en kontroll.

Att köpa en ratt

Att köpa en ratt är någonting som kräver att man gör lite research. Precis som att man inte skulle köpa nya fälgar utan att vända sig till exempelvis Fälginfo så bör man inte lägga ner pengarna som den här utrustningen kostar. Det är en relativt dyr inköpskostnad, men det är värt att lägga ner lite extra pengar för att få en bra produkt. Om du känner dig osäker så kan det vara bra att köpa en ratt och pedaler second hand för att testa på hur det känns att spela med.

Formula 1 2022

Precis som att det kommer ut ett officiellt FIFA och NHL-spel varje år så släpper också världens största motorsport ett officiellt spel varje år. Dessa spel är den perfekta kombinationen mellan simulation och arkadkänsla och det är lätt att lära sig men oerhört svårt att bemästra. Här kan man välja att antingen spela single player mot datorer eller genom karriärsläget, eller så kan man testa sina färdigheter mot andra spelare online. Dessa spel går att spela med en kontroll och en ratt, även om känslan såklart förhöjs genom att använda sig av en ratt.  

Gran Turismo 7

Det senaste spelet i Gran Turismo serien har fått ett oerhört varmt mottagande bland både kritiker och den breda allmänheten. Här är det också racing som gäller och det finns en enorm uppsättning med olika bilar att använda sig av. Här är det primärt multiplayer som gäller, även om det kan vara riktigt roligt att sitta och försöka få en så bra varvtid på någon av världens mest kända racingbanor. Multiplayer är väldigt ingående och man samlar på sig en rankingpoäng för att säkerställa att man alltid spelar mot andra personer av liknande skicklighet.

iRacing

Om du känner att du vill ha en upplevelse som är så nära verkligheten som möjligt finns det inget bättre spel än iRacing. iRacing liknar mer en simulator än ett spel och här gäller det att man har koll på alla bitar. De bästa racerförarna i världen använder ofta iRacing för att träna och det finns ruskigt snabba spelare. Här kan man välja en lång rad olika typer av bilar och racing och det är obligatoriskt att använda sig av en ratt om man vill ha en chans att hänga med.