Ännu en kart-racer sladdar fram

Det är ännu en kart-racer på väg till Switch. Den här gången är det Touring Karts från Ivanovich Games som gäller. Än så länge finns det inget släppdatum för Switch-versionen, men det kommer till PlayStation 4 i dagarna, med VR-stöd för dig som har det. En mobilversion är också på väg.

Varför är det här intressant då, undrar vän av ordning? Jo, Touring Karts fungerar över plattformsgränserna, så Switch-spelare kommer kunna spela mot PS4-spelare, och så vidare. Upp till åtta spelare online, 22 banor och 30 kartar att anpassa bjuds det på, samt en massa power-ups. Just det sistnämnda kan bli lite intressant, för du kan nämligen kombinera olika power-ups, bygga om du vill, för olika effekter. Totalt kan du pussla ihop hela 45 stycken, vilket känns härligt stökigt. Och ja, spelar du hellre själv så finns det ett storyläge som tydligen ska ta över 120 timmar att klara – jag vet inte om det är positivt eller ej…

Kolla in trailern på icke-VR-versionen nedan.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den grafiska stilen, den känns lite budget, ärligt talat, men å andra sidan är det körupplevelsen och mängden kaos som räknas här. Det här skulle kunna bli bra, och något att spela när du är klar med Mario Kart 8 Deluxe (det är väl alla?) och – kanske mindre spelade? – Garfield Kart Furious Racing. Vi får se!

Touring Karts släpps som sagt till PS4 den 12 december. Switch-versionen har inget släppdatum ännu, men den kommer inte i år, så mycket vet vi i alla fall.