Aktier inom spelbranschen som ser lovande ut

Aktier inom spelbranschen som ser lovande ut

Om det är någon bransch vars popularitet ökat explosionsartat de senaste åren, och ändå hållit sig stabil sedan dess etablering, så är det spelbranschen. Utöver att tilltala gamers, är spelbranschen även väldigt angenäm för investerare, som ser dess tillväxtpotential som förmånligt för deras investeringsportföljer.

Här på Kong finns det redan en förkärlek för spelbranschen, och därför har vi valt att lista de spelaktierna med bästa valuta för pengarna just nu.

Nintendo Co. Ltd. (OTC:NTDOY)

Först och främst vill vi lyfta fram vår personliga favorit, det japanska, multinationella hemelektronikföretaget Nintendo Co., Ltd. vars börsnoterade aktie kallas NTDOY. Bakom företaget finns en publik bestående av nästan 100 miljoner gamers som fördriver tiden med Nintendos allmänt älskade spel. I skriven stund är NTDOY-aktien den aktie inom spelbranschen som värderas högst.

Det faktum att Nintendo, trots sina många år inom branschen, fortfarande kan vara en så stark aktör är säkerligen något som förbryllar många. Men egentligen är det inga konstigheter. NTDOY äger bland annat alla byggstenar för en massiv metaversumsverksamhet, något som har en enormt stor framtidspotential. Nintendos välkända Animal Crossing: New Horizons är faktiskt redan ett fristående metaversum som särskilt var en succé under 2019.

Utöver metaversumet och Animal Crossings arbetar Nintendo även med Comcasts NBCUniversal för att utveckla Nintendo World vid Universal Studios nöjesparker. En faktor som ytterligare gynnar aktien.

Activision Blizzard Inc. (NASDAQ:ATVI)

Activision Blizzard, utvecklarna av spelfranchiser som Call of Duty, World of Warcraft, Diablo, Overwatch, Hearthstone och Candy Crush har en del otroligt värdefulla material i sin portfölj. Dock har de blivit granskade av den amerikanska regeringen och fått anklagelser från anställda under de senaste månaderna, något som också varit betydande för deras akties värde.

Med det sagt är Activision Blizzards företagskultur ett allvarligt problem, även för investerare. Men tack vare deras spels popularitet och ett ökande intresse från allmänheten av eSport, tycker ändå mycket på att företaget kommer växa.

Den nuvarande direktavkastningen för ATVI ligger på 0,75% och P/E talet på 16,8x, något som definitivt gör aktien attraktiv för långsiktiga investerare. Men det gäller såklart att Activision Blizzard åtar sig en del förändringar också.

Playtika Holding Corp. (NASDAQ:PLTK)

Playtika är ett bolag för digital underhållning baserat i Israel. Genom deras dotterbolag erbjuder de en mångsidig portfölj av kostnadsfria spel som är synkroniserade mellan olika enheter och plattformar. Faktum är att de har så mycket som 34 miljoner aktiva användare – varje månad. Under tredje kvartalet 2021 ökade deras intäkter med 3,7% vilket bland annat beror på deras Bingo Blitz- och Solitaire Grand Harvest-spel.

Playtika distribuerar sina spel till sina slutkunder genom olika webb- och mobilplattformar och sina egna proprietära plattformar.

Faktum är att Playtika är ett utmärkt exempel på en framgångsrik aktie som lockar investerare och bringar företagets totala börsvärde till 13,9 miljarder dollar. Trots ett flertal positiva signaler är det viktigt att ha i åtanke att företaget först grundades 2010, och därmed är det viktigt att vara medveten om de eventuella risker som aktien medför. Att satsa på ett tillväxtföretag har dock genom historien visat sig vara fördelaktigt.