Tagg

Veckans spelsläpp

Vad släpps egentligen i veckan? Varje söndag sammanställer vi vad som komma skall. Häng med!

Tokyo Mirage Sessions, Anime Studio Story, och en resa till månen på släpplistorna den här veckan

2020 kickar igång, och så också spelsläppen – som att allas skämshögar inte är stora nog efter hösten och vinterns tunga släpp förra året… Det är i alla fall någorlunda sansat just nu, så låt oss se vad som kommer i veckan.

Fredagens Tokyo Mirage Sessions #FE Encore leder förstås listan. Det är en Wii U-konvertering med förvånansvärt mycket hype – undertecknad missade det när det begav sig. Annars får vi ett nytt Kairosoft-spel i form av Anime Studio Story och RPG Maker X-utvecklade småkultiga To The Moon – båda på torsdagen.

Läs mer

Rally, demonpinball, och Warhammer-världen går under under årets sista vecka

Man skulle kunna tro att det är tomt på släpplistorna nu när julen nästan är över oss, men faktum är att det kommer några spel den kommande veckan.

Det är inte så hemskt mycket som står ut, men är du rallysugen kanske Rush Rally 3 lockar. Jag är förvisso lite nyfiken på flipperactionliret Demon’s Tilt, och samma dag – måndagen alltså – släpps även Warhammer Quest 2: The End Times (som inte är lika bra som ettan). Annars är det lite tunt, men kanske finns det något som kan underhålla, om eShop-rean inte redan löst det problemet åt dig.

Läs mer

Cardpocalypse, en massa Shovel Knight, och comboys bland veckans spelsläpp

Det blir allt färre släpp vartefter veckorna går. Den här veckan får vi inga nya spel på vare sig måndag eller onsdag, men väl en hel del Shovel Knight (som lirar bra på Switch) i form av expansionerna King of Cards och Showdown – båda på tisdagen. Då släpps även Call of Juarez: Gunslinger, ett inte direkt purfärskt spel, samt Riverbond som vi skrivit om tidigare. Annars är det fredagens Cardpocalypse som sticker ut mest, ett lir vi kommer recensera i veckan.

Läs mer

Lönnmördare, aliens, traktorer, och ett klassiskt rollspel släpps i veckan

Det blir allt mer skralt i släpplistorna ju närmre jul vi kommer, men än så länge finns det några godbitar att glädja sig åt. Tisdagens Neverwinter Nights: Enhanced Edition lockar förstås, och visst blir man lite glad över det faktum att det finns ett spel som heter Farming Simulator 2020, inte sant? Annars är det Switch-versionen av Alien Isolation, vilken inkluderar all DLC som släpptes till spelet när det begav sig, som lockar – utomjordingarna anländer på torsdag. Fredagen toppas av Assassin’s Creed: The Rebel Collection, som består av Assassin’s Creed IV: Black Flag samt Assassin’s Creed Rogue. Låt oss hoppas att konverteringen av dessa är lika bra som Alien Isolation sägs vara…

Läs mer

Trover räddar universum, Blacksad är cool, och Zelda-lookaliken är äntligen här i veckan

Tre spel sticker ut lite extra den här veckan, som annars är ganska tunn ärligt talat. Inte helt oväntat, storspelen är släppta och nu är det rea som gäller. I alla fall, vi hittar hajpade Decay of Logos på veckans släpplista, med lansering på torsdag. Festliga Trover Saves the Universe, som vi skrivit om tidigare, gör spelet sällskap på torsdagen, liksom den coola katten Blacksad. Dessutom kommer de fyra Five Nights at Freddy’s-spelen på fredagen, om det är din kopp te.

Läs mer

Bubble Bobble, Munchkin, Children of Morta, och The Touryst toppar en lugn vecka

Det är paus på tunga spelsläpp från Nintendo nu, vilket är ganska skönt – många tunga fredagar de senaste veckorna. Den här veckan är det ett par titlar som står ut, däribland båda släppen på tisdag: Bubble Bobble 4 Friends och Munchkin. Det förra har vi skrivit om det tidigare, och det senare är en digital variant av ett ganska underhållande kortspel. Annars verkar Children of Morta lovande, och likaså The Touryst, men i övrigt är det inte så mycket som sticker ut.

Läs mer

Just Dance 2020, ett Layton-lir, samt Mario & Sonic på OS i veckan som kommer

Det är dags att kika lite på vad som komma skall. Veckan börjar ganska tunt faktiskt, det märks att vi har Luigi’s Mansion 3-baksmälla. Just Dance 2020 dansar ut på fredagen, men bortsett det, och kanske torsdagens Garfield Kart Furious Racing, så är det inte mycket som lockar i listorna spontant än så länge.

Fredagen är som vanligt den tyngsta dagen. Då kommer bland annat Layton’s Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy – Deluxe Edition, vilket är en utmanare till längsta speltiteln på Kong hittills. Nintendo-Sega-samarbetet Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games letar sig ut då med, och med tanke på det nya retroläget så kan det här nog locka en del.

Läs mer

Skrämmande släpp när Luigi’s Mansion 3, Vampyr, och Resident Evil 5-6 stundar

Så här i Halloween-tider är det förstås en hel del mer eller mindre skrämmande spel på släpplistan. Luigi’s Mansion 3 kommer den 31 oktober och är förstås veckans tyngsta spel – många har sett fram emot det här och det ser synnerligen lovande ut. Capcom fortsätter pumpa ut Resident Evil-spel, med femman och sexan på tisdag. Då kommer även Vampyr som vi hoppas ha en recension på inom kort. Tisdagen har även Super Monkey Ball: Banana Blitz HD, Disney Classic Games: Aladdin and the Lion King, och JRPG:t Disgaea 4 Complete+. En synnerligen tung speldag med andra ord.

Läs mer

Skullgirls, Cat Quest II, Harvest Moon och zombier i veckan

Efter flera veckor packade med tunga släpp så har vi äntligen en lite lugnare vecka. Kanske betyder det att vi får spela ikapp litegrann, för vi är alla hopplöst efter. På tisdag kommer i alla fall Skullgirls 2nd Encore, och torsdagen ger oss såväl Cat Quest II som svenska Anthill (vilket för övrigt bara verkar fungera i handhållet läge). På fredag är det Into the Dead 2 och det senaste Harvest Moon-spelet, Light of Hope.

Läs mer