Tagg

Veckans spelsläpp

Vad släpps egentligen i veckan? Varje söndag sammanställer vi vad som komma skall. Häng med!

Skräck, vampyrer och flummiga Catherine nu i veckan

Man skulle kunna tro att sommaren betyder speltorka till Switch, men icke! På tisdag kommer remaken på flummiga Catherine, med undertiteln Full Body. CrossCode ser också lovande ut, med fina betyg för PC-versionen – kommer på torsdagen. Fredagen ger oss småhajpade Deadly Premonition 2: A Blessing in Disguise samt 8-bitarsaktiga Bloodstained: Curse of the Moon 2. Kort sagt, en hel del intressant på ingång!

Läs mer

Dags att borra och bli skrämda i veckan

Det är ganska gott om släpp den här veckan, vissa står rentav ut något. Mr. Driller: DrillLand för att det alltid är trevligt när ett Mr. Driller-spel dyker upp, Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour för att ingen har väl egentligen saknat Duke Nukem? Detsamma kan väl förvisso sägas om Blair Witch, men måhända finns det skräcknostalgiker som hoppas på det – vi får väl se på topplistorna framöver…

Läs mer

Bränn gummi i paradiset den här veckan

Det är förstås Burnout Paradise Remastered som sticker ut den här veckan, en efterlängtad remaster av ett ypperligt racingspel – det borde göra sig väl i handhållet läge om skärmuppdateringen hänger med. Prislappen sticker dock ut lite, 539 kr i sig är inte fel för ett så matigt spel (all DLC är med), men det är ändå jämförbart med att nyligen släppta Borderlands kostar blott 299 kr – de är trots allt samtida.

Men nu ska vi inte hänga läpp för det, jag kommer tveklöst dyka rakt in i paradiset ändå!

Läs mer

Nordiska väsen och magasinmoguler den här veckan

Det är en till synes tunn vecka vad gäller släpp till Switch. Egentligen är det bara två spel som sticker ut, och ett av dem gör det bara för att det har blivit tradition att lyfta fram Switch-versionerna… Jag pratar förstås om Kairosofts Magazine Mogul som släpps på torsdag, drömspelet för alla som vill cosplaya magasinförläggare. Annars är det Spirit of the North som ser lite lovande ut – vi får se om det fångar vår trolska värld på bästa sätt.

Läs mer

Remakes och gamla godingar i veckan

Veckan startar lugnt, men sedan rasslar det till på remakefronten. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition är förstås den tyngsta titeln i veckan, men 2K har ju som bekant lovat oss såväl Borderlands som XCOM och BioShock – och det är precis vad vi får. Allt på en gång faktiskt, för BioShock: The Collection, XCOM 2 Collection, och Borderlands Legendary Collection kommer på fredagen. Många timmars spel blir det.

Läs mer

Dubbla golfspel och 101-remaster i veckan

Det är inte ofta det är två golfspel, om än oerhört olika, delar en släpplista, men så är det den här veckan. Dels har vi Team17:s Golf With Friends, och dels har vi What the Golf?, ett synnerligen galet golfspel som bland annat finns som del av Apple Arcade-prenumerationstjänsten. Inget av dem är särskilt troget sporten, dock. Dessutom får vi The Wonderful 101: Remastered, vilket förstås är remastern av Wii U-liret The Wonderful 101. Låt oss hoppas att spelet får en större anhängare spelare den här gången.

Läs mer

Ensamma berg leder späckad torsdag

Veckan börjar väldigt lugnt, men på torsdagen lossnar det rejält. Det är faktiskt flera spel som sticker ut lite, inte mins charmiga Lonely Mountains: Downhill som finns ute till andra plattformar redan. Även Void Bastards lockar, det har fått ganska bra kritik, och Slayin 2 är mer av samma för de som gillade originalet. Slutligen, om du gillar Jay och Silent Bob så har de ett spel på väg ut, men köp på egen risk, om vi säger så – Jay and Silent Bob: Mall Brawl släpps även det på torsdagen.

Läs mer

Argsinta gator och lögner bland veckans släpp

Det är en ganska lugn vecka igen, men nog lockar Streets of Rage 4 en del, inte sant? Undertecknad är i alla fall försiktigt positiv till, eller i alla nyfiken på, det senaste gå och slå-spelet i den anrika serien. Annars står Telling Lies ut, eftersom det är det senaste spelet från skaparen av kritikerrosade Her Story. Föredrar du Kairosofts så kallade simulatorer – som det finns en hel del av på eShop numera – så kommer även Pocket Arcade Story den här veckan.

Läs mer