Tagg

E3 2020

E3 2020 ställs in

Coronavirusets spridning har fortsatt under de senaste veckorna, och med den, nyheter om inställda konferenser, konserter och andra evenemang. Game Developers Conference 2020, South by Southwest (SXSW) och Coachella är några av de större sammanslutningar som har ställts in bara under de senaste två veckorna. Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan E3 skulle följa deras exempel.

Ars Technica var först med att rapportera att årets upplaga av E3 är inställd, och andra publikationer som Bloomberg har bekräftat uppgifterna. Enligt Bloomberg kommer ett officiellt tillkännagivande från Entertainment Software Association (ESA) klockan 17:30 svensk tid (tidig morgon i Los Angeles). Utgivaren Devolver Digital, en av relativt få spelutgivare som hade planerat en större närvaro på mässan, publicerade följande på Twitter inatt:

Det här blir första gången sedan 1996 som det inte arrangeras ett E3. De utgivare som hade planerat att arrangera event i samband med konferensen – Microsoft, Ubisoft, Bethesda, Devolver Digital, med flera – kommer med all sannolikhet att uppdatera oss om deras planer för det kommande spelåret på YouTube istället, i stil med Nintendos Direct-sändningar. Enligt Bloomberg överväger ESA också att arrangera någon onlinebaserad E3-stand-in.

Förhoppningsvis får vi mer information när det officiella tillkännagivandet kommer senare idag.