Trials of Mana

Spelarkiv

Trials of Mana

Remake av klassiskt JRPG.

Trials of Mana och pussel bland veckans släpp

Det känns skönt att äntligen kunna peka på något lite tyngre och mer efterlängtat i en släpplistepost, för det har ju onekligen varit lite skralt på sistone. Men nu är i alla fall Seiken Densetsu 3-remaken, Trials of Mana, här – eller snart i alla fall, på fredag mer precist. Originalet översattes ju och var en del av Collection of Mana, som jag recenserade förra året, men många har förstås sett fram emot en lite mer modern tolkning av spelet.

Annars ser jag fram emot Picross S4, för jag älskar den där typen av pusselspel. Faktum är att jag inte spelat något av dem till Switch, så det kan mycket väl bli premiär den här veckan.

Läs mer

Recension: Collection of Mana

Det måste sägas direkt: Det är hopplöst att recensera Collection of Mana. Här har vi tre japanska actionrollspel i Mana-serien – där de flesta äldre gamers har koll på Super NES-höjdaren Secret of Mana – och de är alla troget återgivna för att flirta med retrofantasterna. Det betyder också att du, om du inte har någon rosaskimrande nostalgisk koppling till de här spelen, inte kommer ha samma upplevelse. Alls. Personligen har jag hur många fina minnen som helst från såväl Final Fantasy Adventure som Secret of Mana, men någon som kommer i kontakt med dem för första gången kommer inte se förbi den föråldrade speldesignen eller det urkassa cirkulära menysystemet.

Men låt oss inte gå saker och ting i förväg. Collection of Mana innehåller alltså tre spel: Final Fantasy Adventure, Secret of Mana, och Trials of Mana som gör sin engelskspråkiga debut här. Är de spelbara i dag? Ja, det var ju det där med nostalgin, men okej – låt oss djupdyka.

Läs mer