The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition

Spelarkiv

The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition

CD Projekt Reds massiva rollspel från 2015, samlat på en Switch-kassett tillsammans med de två expansionerna .

Smäcker The Witcher 3-kontroll till Switch

The Witcher 3: Wild Hunt släpptes nyligen till Switch, och Kongs egen Anders var inte sen med att sätta ett ganska så hyggligt betyg på konverteringen. Men The Witcher-febern slutar inte där. Den för så många Switch-ägare kända tillbehörstillverkaren PowerA släpper en exklusiv kontroll med just Wild Hunt-tema.

Kontrollen, som är trådlös och utrustad med bluetooth 5.0, är officiellt licensierad av Nintendo och har även två stycken programmerbara extraknappar på baksidan. PowerA själva påstår att två stycken AA-batterier ska räcka i upp till 30 timmar.

Kommer den till Sverige? Oklart, men jag skulle bli förvånad som så inte vore fallet. Särskilt med tanke på hur många andra handkontroller de släppt här. Den går i nuläget att spana in på PowerA:s officiella sajt, och är där prissatt till knappa $50.

Teknisk djupdykning i The Witcher 3 på Switch

”Ett litet mirakel i kassettformat” – så beskrev jag Switch-versionen av The Witcher 3: Wild Hunt i recensionen vi publicerade tidigare idag. Bildruteräknarna på Digital Foundry tror dock inte på mirakel. De tror på vetenskap, och de har aldrig kunnat motstå en ambitiös Switch-port.

Deras The Witcher 3: Wild Hunt-video är, i vanlig ordning, lika ingående som intressant. De går in i detalj på hur CD Projekt Red gick till väga för att porta The Witcher 3: Wild Hunt till en bärbar plattform, och gör ett bra jobb med att beskriva portens styrkor och tillkortakommanden. Lyckligtvis finns det mer av den förra varan än den senare.

Recension: The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition

Fyra år efter att The Witcher 3: Wild Hunt svepte Game of the Year-priserna släpps CD Projekt Reds enorma rollspel till den minsta spelkonsolen på marknaden. Tillkännagivandet av Switch-versionen av The Witcher 3 möttes av både entusiasm och skepsism. Ett av årtiondets bästa rollspel i bärbart format – ja tack. Man behöver åka många bussresor för att hinna spela igenom The Witcher 3: Wild Hunt med expansioner. Men vilka uppoffringar skulle CD Projekt Red behöva göra för att porta spelet till Switch?

The Witcher 3: Wild Hunt är ett massivt spel, och det designades med PC, Xbox One och PlayStation 4 i åtanke. Ett spel av den storleken kan inte krympas ned till en Nintendo Switch-kassett utan kompromisser. Frågan är vilka kompromisser CD Projekt Red och portstudion Saber Interactive har gjort, och vilka konsekvenser de har för spelupplevelsen. Är det här fortfarande det stämningsfulla äventyret vi minns från 2015, eller har något gått förlorat på vägen?

Läs mer