God Eater 3

Spelarkiv

God Eater 3

Superjapanskt actionrollspel med Monster Hunter-tendenser, låter det bra?

God Eater 3 får New Game Plus-läge

New Game Plus-lägen har blivit väldigt populära bland de lite mer hängivna spelarna. Om du inte är bekant med fenomenet så är det en funktion som låter dig spela vidare med data från din föregående omgång när du klarat ett spel.

Och nu är det alltså dags för New Game Plus i God Eater 3, som jag tyckte så här mycket om, i alla dess format, så inte bara till Switch. Detta i version 2.20 som går att installera nu. Det finns lite andra nyheter i 2.20 med, mestadels i form av nya uppdrag och accessoarer till din avatar.

Recension: God Eater 3

Det är svårt att inte vifta bort God Eater 3 som en ytlig Monster Hunter-klon, men det är att göra sig själv en otjänst. För den som verkligen vill finns det oerhört mycket spel här, en massa pillande med vapen, och ett lovande onlineläge – så länge du hittar någon att spela med. Men låt oss börja från början. 

God Eater 3 är du en AGE, eller Adaptive God Eater. Det betyder att du kan använda dessa fantastiska vapen och överleva längre än tio minuter i de asktunga ruinerna. Där hackar du sönder monster, kallade Aragami, bit för bit, och samlar på dig monsterdelar för att uppgradera dina vapen eller göra nya sådana. Lägg på en hel hög med specialeffekter och attacker, och du har ett spel som till en början känns ganska överväldigande, men ändå lyckas sätta sig ganska väl. Det senare tack vare det faktum att det, åtminstone till en början, är väldigt lätt – du behöver inte pilla med några inställningar för det handlar mest om att hamra på knapparna, i alla fall i story-läget där dina datorstyrda kompanjoner gör mycket av jobbet.

Läs mer