Spelarkiv

Doom 64

Nytt innehåll i Doom 64

Mars månad är inte nådig mot vare sig våra plånböcker eller scheman. Det blir nästan lite för mycket att spela, men samtidigt kan det väl ses som ett smärre lyxproblem egentligen. En bubblare bland alla större spelsläpp är återutgivningen av Doom 64, som släpptes i mars 1997 första gången. Nu hittar det dock ut till samtliga större format, däribland Switch, och överraskar på mer än ett sätt.

Inte bara kommer det att kosta under 50-lappen, 49 kronor för att vara bestämt, det innehåller även ett helt nytt kapitel som aldrig återfanns i originalet. Den nya delen tar vid direkt efter den ursprungliga kampanjen i Doom 64, och det blir i vanlig ordning mer av kampen mellan helvetets demoner och vår älskade Doomguy. Tråkigt för honom, kul för oss.

Den 20 mars smäller det. Då kommer alla spel på en och samma gång, så håll i hatten.

Så här ser Doom 64 ut

Som en del i ”förlåt för att vi är sena”-kampanjen för Doom Eternal så får alla som förhandsbokar Doom 64, oavsett format. Vissa av oss vet förstås redan hur Doom 64 såg ut när det begav sig, men för er andras skull har Bethesda släppt en trailer.

Enligt min mening är Doom 64 ett av de bättre Doom-liren så det här är lockande. Switch-spelare får Doom 64 den 20 mars, men får vänta på Doom Eternal. Detsamma gäller inte övriga format, som vi tidigare rapporterat.

Doom Eternal försenas

Tråkiga nyheter för skjutglada marinsoldater på demonjakt: Doom Eternal försenas till nästa år. Först den 20 mars släpps spelet – men inte till Switch. Man har valt att skjuta på Switch-versionen, och ger inget fast släppdatum där alls. Som om det inte vore smolk nog i bägaren så är det inte längre bara Switch-spelare som får en version av Doom 64, det är nu en förhandsbokningsbonus för alla plattformar. Switch-spelare kommer däremot få Doom 64 samtidigt som alla andra, nämligen den 20 mars 2020. Många tjugor blir det.