Spelarkiv

Dicey Dungeons

Nintendo avslöjade nya indiespel i gårdagens Indie World-sändning

Igår gav Nintendo oss en tjuvtitt på indiespel som är på väg till Nintendo Switch. Indie World-sändningen bjöd bland annat på det I Am Dead (mycket Keita Takahashi-energi från den), en uppföljare till PixelJunk Eden, The Last Campfire från No Man’s Sky-studion Hello Games, och rogueliken Dicey Dungeons från VVVVVV-skaparen Terry Cavanagh.

Sändningen avslutades med Exit the Gungeon, uppföljare till Enter the Gungeon, som kan laddas ned från eShop redan idag. Resten av spelen släpps under våren och sommaren. Du kan se hela sändningen ovan.

Dicey Dungeons kommer till Switch

I Dicey Dungeons har du blivit förvandlad till en tärning (!) men det hindrar dig inte från att slåss mot monster och annat otyg. Som det här Halloween-inspirerade gänget i spelets första DLC, till PC-versionen alltså:

Dicey Dungeons är gjort av Terry Cavanagh, känd för VVVVVV samt Super Hexagon, och är – enligt Terry – en superhit för honom. Därför är det väldigt kul att spelet kommer till Switch (med flera) nästa år, troligen först framåt sommaren, men ändå! Undertecknad är peppad.