Celeste

Spelarkiv

Celeste

Hyllad indieplattformare med tajta kontroller och mycket hjärta.

eShop-rea på över 150 spel inför helgen

De senaste två veckornas spelsläpp har varit väldigt bra för spelbiblioteket på Nintendo Switch, och väldigt dåliga för min hushållsekonomi. Så Nintendo väljer förstås att avsluta de två veckorna med en av höstens största eShop-reor. Totalt är det över 150 titlar som säljs till reducerat pris fram tills den 13 oktober. Alldeles för många för att lista alla här, men vi har valt ut några av guldkornen i listan nedan. Du kan se en lista över alla rabatterade spel på Nintendos webbplats (och på din Switch, förstås).

Läs mer

Celestigt i Mario Maker 2

Det kanske inte är någon nyhet längre, men vi vill ändå väldigt gärna påminna er om att Matt Thorson, en av hjärnorna bakom briljanta Celeste, har gjort en rad olika banor i lika underhållande Super Mario Maker 2. Föga oväntat involverar dessa inte sällan tajta och vältajmade hopp, och en hel rad med dödsfall och omtagningar. Ni som är nyfikna i en strut tar en titt på utbudet genom Matts Mario Maker-ID: JVY-3W4-11H.

Celeste tar avsked med gratis­uppdatering

Celeste är ett av mina favoritspel från förra året, och en av de bästa plattformarna på den här sidan av Super Meat Boy. Utvecklarna bakom spelet, Matt Makes Games, bestämde sig för att säga farväl till spelet med en matig uppdatering som lägger till mer än 100 nya banor och 40 minuter ny musik. Bäst av allt – uppdateringen är helt gratis.

Om du inte redan har spelat Celeste så är det här den perfekta ursäkten. Switch-versionen kostar 200 kronor i skrivande stund, och pixelgrafiken gör sig utmärkt i bärbart läge.