Baldur's Gate and Baldur's Gate II: Enhanced Editions

Spelarkiv

Baldur's Gate and Baldur's Gate II: Enhanced Editions

Paket med uppgraderade versioner av de klassiska Dungeons & Dragons-rollspelen.

Tre remastrade spel samt Rimelands kommer i veckan

Den här veckans släpp känns tunna i jämförelse med vad vi fått på sistone. Det är egentligen bara Ghostbusters: The Video Game Remastered (fredag) som sticker ut, ytterligare en nyutgivning av ett äldre spel som inte riktigt håller längre. Detsamma gäller förvisso även Sniper Elite 3 Ultimate Edition samt 80 Days (tisdag), men det är ju inte direkt så att vi tokpeppar inför dessa. Annars är Rimelands: Hammer of Thorett ganska väl ansett rollspel tidigare släppt till mobila plattformar, och rytmspelet Hexagroove kan kanske tänkas vara något.

Läs mer

Baldur’s Gate, Icewind Dale och Planescape försenas

Den här veckan såg ju synnerligen rollspelstung ut, men den blev just väldigt mycket lättare. Man har nämligen bestämt sig för att skjuta på lanseringen av de utökade versionerna av Baldur’s Gate, Icewind Dale samt Planescape: Torment – lyckligtvis inte så mycket dock. De båda Baldur’s Gate-spelens, Icewind Dale, samt Planescape: Torment släpps alla den 1 oktober, och alltså inte alls nu på fredag som tidigare planerat. Det är ingen stor försening som synes, så låt oss inte deppa ihop för mycket.

Trailern ovan nämner för övrigt även Neverwinter Nights: Enhanced Edition, vilken innehåller alla expansioner. Det står förvisso den 3 december där, men Europa får inte spelet förrän den 6 december. Mycket Dungeons & Dragons på våra Switch-konsoler i framtiden om vi så vill, verkar det som.

Dragon Quest får konkurrens av D&D-rollspel i veckan

Det är ännu en rollspelstung vecka för oss Switch-spelare. Hela fyra Dragon Quest-spel når oss på fredag, dels de tre första, och dels det efterlängtade Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age. Är du mer intresserad av klassiska PC-rollspel av Dungeons & Dragons-typ så släpps enhanced edition-versionerna av Baldur’s GateIcewind Dale samt Planescape: Torment på fredag de med.

Annars har vi en del action på ingång. Contra: Rogue Corps kommer på tisdag och Fight’N Rage samt Darksiders II Deathinitive Edition på torsdag. Hyllade Ori and the Blind Forest, tidigare enbart till Xbox, får en definitiv version på fredag.

Läs mer