Spelarkiv

Super Smash Bros. Ultimate

Det här spelar vi i helgen (vecka 46)

Vi är nu lite mer än halvvägs in i november, och med årets mest hektiska spelveckor i ryggen är Kong-redaktionen redo att ta en liten break från spelandet i helgen. En av oss ska flytta, en annan försvinner iväg till en elektronikfri retreat, en tredje ska jobba nästan hela helgen och en fjärde behöver återhämta sig lite. Men någon enstaka speltimme ska vi nog kunna klämma in, här och där. Så vad spelar vi i helgen?

Läs mer

Det här spelar vi i helgen (vecka 45)

Ännu en vecka går så sakteligen mot sitt slut, och Kong-redaktionen ser fram emot att sjunka ner i soffan med våra Switch-enheter i helgen. Luigis senare dammsugaräventyr fortsätter att underhålla två av Kong-medlemmarna, trots att vi har lagt halloween bakom oss. En tredje fortsätter att utforska främmande världar i ett öppen värld-rollspel som kommer till Nintendo Switch i början av nästa år, och en fjärde har spanat in ett gokart-spel med en viss katt som älskar lasagne.

Läs mer

Super Smash Bros. Ultimate slår rekord

Super Smash Bros. Ultimate är populärt. Faktiskt så pass populärt att det numera är det bäst säljande fajtingspelet någonsin. Ett rekord som tidigare innehölls av Street Fighter II med 15,5 miljoner sålda exemplar, enligt Digital Trends, men som nu alltså ersatts av Super Smash Bros. Ultimates fantastiska siffror som den 30 september nådde 15,71 miljoner.

Värt att nämnas är också det faktum att spelet endast behövde tre veckor på sig att sälja över tolv miljoner exemplar, vilket gör det till det snabbast säljande Nintendo-spelet någonsin. Hela Smash Bros.-serien har nuläget toppat 53 miljoner.

Inte helt illa pinkat, tycker Kong.